Penningmeester op de drempel van IBAN

Ìk heb Lets-Wageningen IBAN-klaar gemaakt, al doe ik de contributies dit keer nog met het oude systeem. Wel export van adresboek van de bank gemaakt, waar opeens veel IBAN-nummers van onze leden staan. Altijd handig als straks declaraties betaald moeten worden. Daarop vergeten de verschuldigden vaak hun banknummer. Wat had ik nodig naast ons IBAN-nummer? Oude gironummer, BIC, een code om het nieuwe incasso-programma te mogen downloaden, dat vervolgens vroeg om een Incassant-ID. Die nummers moesten uit een groot aantal brieven over IBAN opgespeurd worden en stonden ergens midden in een lang verhaal.

En dan kwam een rekeningnummer van een lid niet door met IBAN-nummer. Dat alles is volgend jaar echt nodig. Overigens hebben mijn voorgangers onze vereniging in oprichting Lets-Wageningen voor de bank en Kamer van Koophandel andersom genoemd, maar dat staat gelukkig boven alle correspondentie. Voor dit jaar moeten enkele leden straks gevraagd worden zelf hun contributie over te maken, want geen machtiging. En dat heb ik een in hopelijk handig lijstje genoteerd samen met de opzeggers. En dan op jacht naar declaraties.

Ons lokale economisch transactie systeem is nu klaar voor Europa. In enkele andere landen hebben LETSystemen subsidie van de EU gekregen tenslotte. En wie weet, verhuist er straks een van onze leden naar Verweggistan.

Advertentie

Over Webweider

Ik schrijf op mijn webweiden veel over de veehouderij en runderrassen, (roze) cultuur, internet en social media, non profit-groepen, Renkum, Wageningen, en stad van opgroeien Schagen. Vanaf mijn webweiden staan veel hekken open naar andermans sites…
Dit bericht werd geplaatst in economie, geld, LETS, organisaties, Uncategorized, Wageningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Penningmeester op de drempel van IBAN

  1. Webweider zegt:

    Inmiddels heeft de EU het hele Europese bedrijfsleven een half jaar extra de tijd gegeven om het IBAN-gebeuren op orde te brengen. Europa-wijd waren de bedrijven en organisaties nog minder ver dan in Nederland. Nogal logisch, want behalve dat de rekeningnummers extra lang zijn, blijken banken de incasso-opdrachten en adresboeken van de betaalrelaties niet automatisch van de langere nummers te voorzien. En moest men dus software met bijbehorende toegangscodes te moeten opspeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s