Uitleg over Google+

Google Plus  

Liefhebbers van de social media kunnen zich weer uitleven. De regenachtige middagen en avonden in deze zomer (2011) kwamen goed van pas. Google startte een nieuw platform, dat de bestaande social media kan overtreffen.

Vrienden zoeken is nog gemakkelijker, maar belangrijker, je kan de vrienden in kringen indelen, maar nog belangrijker, je hoeft al je nieuws niet meer met iedereen te delen, gewoon met de kringen voor wie het bedoeld is. Problemen met de baas? Vertel het je familie en je beste vrienden zonder dat hij meeleest. Op zich kon je bij bestaande sociale netwerken ook wel vrienden indelen, maar vervolgens kon je met die lijsten niets anders doen dan ze bekijken of met veel moeite een mailtje sturen. Net als bij Twitter hoef je niet eerst iemand uit te nodigen. Van al die uitnodigingen voor de social media werden de mensen horrendol. Je kan mensen gewoon aan een kring (circle) toevoegen. In een half uurtje heb je tientallen namen ingedeeld. Je ziet dan wel of hij of zij jou ook in een kring heeft opgenomen.

In de eerste weken van de lancering zijn de liefhebbers van social media er meteen mee aan de slag gegaan. Er zijn in twee weken tijd al 25 miljoen gebruikers wereldwijd. Zelf heb ik ook een profiel aangemaakt en gevuld met enig nieuws en andere informatie. Dankzij alles wat Google al van je weet van andere diensten kan het veel mensen voor je kringen voorstellen en bestaand nieuws aan je profiel toevoegen zonder dat je dat je het allemaal opnieuw hoef op te zoeken en in te typen. We komen zo wel aan een nadeel: Google weet straks nog veel meer van jou, meer dan je zelf nog weet.

Een ander nadeel van Google Plus is dat het toch weer een extra platform is dat moet worden opgestart en bijgehouden. De niet-zo-erge-liefhebbers kunnen het er dan bij laten zitten in plaats van de enthousiastelingen hier te volgen. Ze hebben al zoveel social media-tijd verknoeid, voordat het op Hyves of Facebook leuk werd.

Voordat ik alles echt goed ga uitleggen, verwijs ik liever naar mensen die dat al veel mooier gedaan hebben.

Google zelf op http://plus.google.com
Het NL-talige helpcentrum van Google+ zelf zit op:
https://support.google.com/plus/?hl=nl#topic=3049661

Wordt dit het grootste social media succes ooit?
Dutch Cowboys http://www.dutchcowboys.nl/google/22613
vandaar zijn ook andere artikelen over Google te vinden,
behalve de allereerste http://www.dutchcowboys.nl/google/22546

Voordelen mooi op een rij, hoewel de titel een tussenstand belooft in de strijd met andere social media-platformen:
“Wint de power van Google+ het van Facebook en Linkedin?”
http://henriettegerlsma.wordpress.com/2011/07/20/wint-de-power-van-google-het-van-facebook-en-linked-in/

Op mijn eigen profiel bij Google+ heb ik er ook over geschreven
https://plus.google.com/102936702821541748289/posts
met reacties van J. Geraets die meer schrijft over Google+
https://plus.google.com/115162316394728481928/posts

(Dit blog publiceerde ik eerder op 5 augustus 2011 op Hyves)

Advertentie

Over Webweider

Ik schrijf op mijn webweiden veel over de veehouderij en runderrassen, (roze) cultuur, internet en social media, non profit-groepen, Renkum, Wageningen, en stad van opgroeien Schagen. Vanaf mijn webweiden staan veel hekken open naar andermans sites…
Dit bericht werd geplaatst in Social media, Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Uitleg over Google+

 1. Webweider zegt:

  Eigen aanvulling augustus 2011
  Google+ is echt hot, mijn blog is al 64 keer bekeken in een half uur.
  6 aug 2011, 00:30
  Wat? Net geen 100 keer in 2 uur.

  Eigen aanvulling augustus 2011:
  Ik zie in 7 minuten tijd de bezoekersteller van 144x naar 158x omhoog gaan. Dat is de kracht als je internet-teksten op Twitter en daaraan gekoppelde sites bekend maakt. Zeven minuten terug dus extra attentie op Twitter. Hoef je niet hele week te wachten op de eerste 10 bezoekers.

  Eigen aanvulling augustus 2011:
  Voordelen mooi op een rij, hoewel de titel een tussenstand belooft in de strijd met andere social media-platformen: “Wint de power van Google+ het van Facebook en Linkedin?” http://bit.ly/no60Hr

  Eigen aanvulling augustus 2011:
  Mijn Google+ berichten komen nu automatisch op Twitter.com/Webweider dankzij http://manageflitter.com/plus – helaas niet andersom. Dit geldt alleen voor (de voor iedereen) openbare berichten. Wel is er een optie op selectief doorsluizen van berichten, maar dan moet je elk bericht voorzien van #tw. Lastig om aldoor aan te denken.
  Ook kan ik ermee zien wie me terug volgen op Twitter en daar echt actief zijn.
  Meer over Plus – ManageFlitter – Twitter Account Management:
  ManageFlitter is a universally acclaimed tool used to unfollow people who unfollowed you and manage your Twitter account http://manageflitter.com/plus

  Eigen aanvulling september 2011:
  Facebook maakt nu ook eenzijdig volgen mogelijk, tenzij de te volgen persoon zijn profiel afschermt voor niet-vrienden. Twitter en Google+ hebben deze constructie al langer.

  Eigen aanvulling september 2011: Elke dag kijk ik nog graag op Google+
  Mooier fotowerk dan op Facebook, op beide betere intro’s van berichten dan op Twitter. Een prettig begin van een rondje social media. Straks kan je op Google+ handiger berichten voor echt belangstellende lezers klaarzetten. Kan nu al, maar mensen met speciale interesse zitten nu nog in groepen op Hves en Linkedin. Het Lijkt me koud kunstje om een profiel op G+ maken, want je kan gegevens van YouTube, Picasa en Gmail gebruiken. Hiertegen over staat dat je je account wel ergens speciaal moet aanvragen, want Google+ is nog steeds in de testfase in plaats van algemeen beschikbaar.
  PS. Onder de profielnaam op G+ kan je nu in het kort iets over jezelf vertellen, zodat mensen kunnen zien wat je interesses zijn en je daarom wel of juist niet kunnen volgen.

  Eigen aanvulling september 2011:
  Intussen verschijnen er ook enkele kritische blogs over Google+:
  * Dutch Boys.nl met “Plus tot nu toe” http://www.dutchcowboys.nl/google/23101
  * Tim Rook met “Google plus of min?” http://www.dutchcowboys.nl/google/23101

  Eigen aanvulling september 2011: Nu openbaar
  Google+ is eindelijk gewoon openbaar, maar blijft nog wel in de testfase (beta). Eindelijk kan iedereen nu gemakkelijk meedoen. Het aantal gebruikers leek te stagneren, waardoor het platform minder aantrekkelijk wordt om nog toe te treden. Wel is er nu een groep echte enthousiastingen actief op Google+ naast veel ICT-kenners.
  Ook maakt Google+ nieuwe of verbeterde toevoegingen rondom de zoekfunctie, mobiel gebruik en de hangouts (soort chatbox). Lees meer op Dutch Boys Google+ tot nu toe +1. Facebook is intussen bezig de Google+functies na te bouwen, zoals eenzijdig volgen en vrienden indelen. Ook foto’s zijn nu iets mooier te zien, in elk geval volgens de mededelingen hierover.
  PS. Dit blog is intussen 300 keer bekeken sinds eerste publicatie op 5 augustus.

  Eigen aanvulling september 2011:
  Kip of ei? – lijsten per interesse
  Een nadeel van het systeem is dat er nu nog weinig mensen opzitten, dus lijkt het nog weinig aantrekkelijk om er te beginnen, de kip of het ei. De afwezigheid van oude bekenden biedt wel het voordeel gemakkelijk nieuwe mensen echt te kunnen volgen en andersom. Om mensen met een gelijke interesse te vinden, worden nu allerlei lijsten aangelegd. Ik heb er een voor belangstellenden van het platteland en agrarische sector gemaakt op een site die al veel lijsten van Google+ gebruikers heeft: Google+ Counter / Landbouw (website bestaat niet meer). Hier kan iedereen met deze interesse zich bij aansluiten of doorklikken naar andere onderwerpen.

  Eigen aanvulling september 2011. Nieuw stukje van me op Google+
  Een blog over Google+, een opdracht van Barry André op https://plus.google.com/u/0/105930925314029630136/posts/4BkSZtLnHYa, terwijl er al zoveel over dit sociale netwerk geschreven is. Hij krijgt dan ook veel melige reacties.
  Blog kan verschillende functies hebben. Je klanten, volgers of vrienden bijpraten, adviseren of ze misschien overhalen ook op Google+ te gaan, alles nog eens goed uitleggen (maar volgens mij is dat al vaak gebeurd, al zullen de laatste toevoegingen misschien ontbreken, maar sommigen houden hun lezers graag op de eigen site vast), over de Google+discussies en -berichten bloggen, vergelijking met andere social media maken (zijn alle hard aan het veranderen geslagen en nog niet klaar daarmee), je eigen leven sinds de komst van en op Google+ beschrijven, waarschuwen tegen de (al)macht van Google, enzovoorts…
  Hoewel er al veel over Google+ geschreven is, kan het zijn dat je een eigen zienswijze wil weergeven voor je lezers. Oei, nu die van mij… Een mooi social medium, ik zit er graag op, maar het kost weer veel extra tijd, dus wat je anderen moet adviseren is lastig. Account vastleggen en linkje naar je site of andere profielen kan in elk geval geen kwaad.

  Eigen aanvulling oktober 2011:
  Koppelen Google+ kan ook met Plusto.net. PlusTo is a service that reads your Google+ public feed and automatically sends specially tagged posts to your Twitter account.
  “Once your accounts are linked, usage is simple: Just make a public post with the hashtag #p2t somewhere in it. That’s it! Unlike other tools, PlusTo posts the actual content of your update to twitter. You have the option of including a goo.gl link back to the original by adding the optional hashtag #b2p (back to plus). This also happens automatically if a tagged update exceeds Twitter’s limit of 140 characters.
  We’re currently in invite only mode. Log in below and enter your invite code to get started. Need an invite? Hey! Did you see our shiny Privacy Policy?”

  Eigen aanvulling oktober 2011:
  Intussen blijkt het mogelijk om binnen Google+ je Twitter- en Facebook-account te beheren,
  zie link https://plus.google.com/106393478695568433143/posts/fSC81MXQXuq
  Op zich heb je daar ook TweetDeck en HootSuite voor, maar de eerste bedient Google+ nog niet.
  Met dank aan Bastiaan Vinke op Google+.

  Aanvulling oktober 2011: Nog een keer voordelen van Google+ op een rij
  Facebook is druk in de weer om die over te nemen, dus wie weet vervallen die weer. Na een vraag van Bastiaan Vinke op Google+ hebben anderen en ik de huidige voordelen er op een rij gezet. https://plus.google.com/u/0/111498755801424848048/posts/YUPGzcU3SSJ

  Aanvulling december 2011: Statistiek bij de jaarwisseling
  Op 30 december had ik op Google+ 248 mensen (accounts) in mijn kringen; 189 mensen volgen mij. Ik maakte toen deze jaarbalans van van mijn volgers/vrienden op de social media.
  Dit blog is sinds het begin in augustus 438 keer gelezen, gemeten op 8 januari 2012.

  Aanvulling januari 2012: Ik ben nieuw op Google+, wat nu?
  Eigenlijk had ik deze blog de titel: Google+ is dood, willen geven. Lees artikel op GooglePlus World
  http://www.googleplusworld.nl/3423/ik-ben-nieuw-op-google-wat-nu/

  Aanvulling januari 2012:
  90 miljoen Google+ gebruikers waarvan 54 miljoen dagelijks actief – Dutch Cowboys NL:
  http://www.dutchcowboys.nl/google/23924
  In een half jaar tijd al bijna 100 milljoen accounts; in schaatstermen een snel rondje; G+ schaatst een mooier ‘schema’ dan Facebook of Hvyes.

  Reactie januari 2012: Tip van Danny Hoskens op G+
  Mensen met zowel Gmail als Google+ kunnen met een muisklik bovenaan hun scherm hiertussen wisselen.

  Aanvulling januari 2012: Google+ en Hyves
  Op G+ startte ik een groep over Hyves: https://plus.google.com/u/0/b/118059131758574170463/ – Ik heb daar diverse discussies verzameld. Vroeger kon op Hvyes zelf gediscussieerd worden over nieuwe mogelijkheden, inclusief nadelen.
  Andersom is http://googleplus.hyves.nl/ (Hyve) op Hyves gestart door Jeroen Linda en JesseW. Wil je op je homepage updates van zie: http://googleplus.hyves.nl/ ontvangen, kun je dat hier instellen.

  Aanvulling december 2012: Google+ lanceert Communities
  Er waren al Pagina’s en Kringen. Pagina’s zijn open voor iedereen om te volgen (omcircelen). Kringen zijn geheim en eenzijdig vanuit de maker/beheerder ervan, waarmee hij een groep mensen over een onderwerp kan volgen. Hij kan de kring met namen wel onthullen. De Communities kan je nog niet in de besproken Kringen opnemen, maar je Pagina’s kunnen er wel lid van worden.
  Lees meer op http://www.dutchcowboys.nl/googleplus/26793 via de site van @dutchcowboys.
  PS. 743 bezoekers voor mijn blog over Google+.

  Aanvulling december 2012: Half miljard accounts bij Google+
  Van deze half miljard accounts zijn er 135 miljoen ook echt actief volgens Google zelf. De overigen gebruiken andere diensten van Google zoals bijvoorbeeld YouTube en Gmail. Maar ook voor de cijfers van actieve gebruikers moest Dutch Cowboys het doen met berichten van het concern Google zelf. Hoe actief dat actief is, wordt niet gezegd net zoals Facebook en Twitter dat ook niet doen.
  Het bericht van Dutch Cowboys: http://www.dutchcowboys.nl/googleplus/26795

  Aanvulling november 2013:
  Nu Hyves ermee stopt snel het NL-talige helpcentrum van Google+ zelf vinden? Het zit op:
  https://support.google.com/plus/?hl=nl#topic=3049661
  PS. Dit blog Google+ is 956 keer bekeken, dus 213x sinds vorig jaar 7 december.

 2. Webweider zegt:

  Anno 2014 heeft Googleplus wereldwijd 300 miljoen gebruikers en meer dan een half miljard accounthouders. Een klein deel is maar echt serieus actief, maar plaatst wel hoogwaardige berichten, links ernaar toe of fraaie foto’s en reageert vaak op elkaar. Wie zonder stortvloed aan spelletjes-verzoeken nieuwe mensen wil vinden op internet voor goede discussies, zit volgens mij goed op Googleplus. Ik kijk elke dag even op de tijdlijn en onderhoud er verschillende pagina’s over koeien, lokale ruilhandel, Wageningen, Renkum en Hyves. De laatste cijfers over Googleplus zijn te vinden op http://www.dutchcowboys.nl/tag/google+plus van Dutch Cowboys.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s