Superkorte cursus workshop/lezing

Een tip is om je teksten op groter lettertype uit te printen als je toch regelmatig op je papier kijkt of wilt voorlezen, bijvoorbeeld grootte 16. Verder thuis je verhaal een paar keer over hard oefenen en ook kijken hoe lang het duurt in verband met de tijd in je programma. Een vuistregel is dat één A4 vijf minuten duurt.

Twee sprekers elkaar afwisselen is boeiender dan een lange monoloog. In oefen-fase iemand anders laten luisteren, het liefst (ook) een leek. Verder oefenen met eventuele audiovisuele apparatuur van te voren. Dit ook proefdraaien op locatie voor de deelnemers komen. Er wil wel eens een onderdeel ontbreken of een afwijkende versie computer zijn.

Meestal begint men een klein uur van te voren met de ruimte in te richten en proefdraaien met de apparatuur. Dan is er tijd om praatje te maken met overige organisatoren, de zaalbeheerder en enkele bezoekers en vooral de koffie. Bij het inrichten van ruimte legt men eventueel cursusmateriaal op de tafels, zet men ergens een tafeltje neer voor het aanmelden en eventuele badges. Die kan men na afloop weer innemen. Ook is het wel eens de verrassing of je spullen wel of niet kunt ophangen aan de muur of prikbord. Vaak is ter plekke apparatuur te gebruiken (huren?) of juist niet. Een hele collectie laptops is zeldzamer. Koekjes, hapjes, thee, koffie andere drank gaan er prima in. Eventueel een broodje scheelt een tijdrovende wandeling naar de plaatselijke horeca. Ook denken aan het op tijd de verwarming aanzetten, want als voorbereider heb je weinig erg in de kou.

In het geven van workshops heb ik geen professionele papieren, maar voor het geven van tips op een snelle vraag bedacht ik toch deze uitleg.

Advertentie

Over Webweider

Ik schrijf op mijn webweiden veel over de veehouderij en runderrassen, (roze) cultuur, internet en social media, non profit-groepen, Renkum, Wageningen, en stad van opgroeien Schagen. Vanaf mijn webweiden staan veel hekken open naar andermans sites…
Dit bericht werd geplaatst in organisaties, Social media, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s